Čepki za ušesa

Čepki za ušesa so ključni element osebne varovalne opreme, ki se uporablja za zaščito sluha v okoljih, kjer prevladujejo visoke ravni hrupa. Dolgotrajna izpostavljenost glasnemu hrupu lahko povzroči trajne poškodbe sluha, vključno s trajno izgubo sluha, zato je pomembno, da posamezniki, ki delajo v takšnih okoljih, ustrezno zaščitijo svoj sluh. Čepki za ušesa so zasnovani tako, da zmanjšajo raven hrupa, ki doseže notranje uho, in s tem preprečijo poškodbe.

Prikaz vseh 13 rezultatov
POGLED
 • 3
 • 4
 • 5

Vrste čepkov za ušesa

Obstaja več različnih vrst čepkov za ušesa, ki se razlikujejo glede na material, obliko in stopnjo zmanjšanja hrupa. Med najpogostejše vrste spadajo:

 • Pena: Čepki iz pene so med najbolj priljubljenimi zaradi svoje udobnosti in sposobnosti prilagajanja obliki ušesnega kanala. Stisnejo se pred vstavitvijo in nato počasi razširijo, kar zagotavlja tesnjenje in zmanjšanje hrupa.
 • Silikon: Silikonski čepki so pralni in ponovno uporabljivi, kar jih naredi ekonomično ugodno možnost. Oblikovani so lahko kot univerzalni čepki ali kot modeli po meri, ki se popolnoma prilegajo uporabnikovemu ušesnemu kanalu.
 • Vosek: Čepki iz voska se dobro prilegajo in zagotavljajo učinkovito zmanjšanje hrupa. So udobni za nošenje in se lahko prilagodijo vsakemu ušesu.

Izbira pravih čepkov za ušesa

Pri izbiri čepkov za ušesa je pomembno upoštevati več dejavnikov:

 • Raven hrupa: Izberite čepke, ki zagotavljajo ustrezno stopnjo zmanjšanja hrupa za vaše delovno okolje. To je označeno z NRR (Noise Reduction Rating) vrednostjo.
 • Udobje: Če čepke nosite več ur, je pomembno, da so udobni. Poskusite več vrst in oblik, da najdete tiste, ki so za vas najbolj prijetni.
 • Ponovna uporaba ali enkratna uporaba: Razmislite, ali želite čepke, ki jih lahko perete in ponovno uporabljate, ali preferirate enkratne čepke za ušesa.
 • Komunikacija: Če morate med delom komunicirati z drugimi, razmislite o čepkih, ki omogočajo določeno stopnjo prehoda zvoka, da lahko slišite govor.

Zaščita sluha je bistvena za preprečevanje poškodb, ki jih lahko povzroči dolgotrajna izpostavljenost visokim ravnem hrupa. Čepki za ušesa so preprosta, a učinkovita rešitev za zmanjšanje izpostavljenosti hrupu in zaščito vašega sluha. Izbor pravih čepkov za ušesa lahko zagotovi, da bo vaš sluh zaščiten, ne glede na to, kako glasno je vaše delovno okolje. Ne pozabite, da je izguba sluha, ki jo povzroči hrup, postopna in trajna, zato je preventiva ključnega pomena.

Košarica 0

KROJ

  VELIKOST

  VPETJE NASTAVKA

   DIMENZIJA VIJAKA

    TIP IZDELKA

     HITROST

      PRIPOROČENA CEV

       UDARCI

        CENA

        Added to wishlist!