Zaščita glave

Zaščita glave je nujna v veliko poklicih in aktivnostih. Nevarnosti, kot so padci, udarci in električni udari, so resnične. Začetek varnosti na delu temelji na pravilni uporabi zaščitne opreme za glavo.

Prikaz vseh 10 rezultatov
POGLED
 • 3
 • 4
 • 5

Pomen zaščite glave

Glava je ena izmed najbolj vitalnih delov telesa, saj vsebuje možgane, oči, ušesa in druge pomembne organe. Poškodbe glave so lahko izjemno resne in celo usodne, zato je ustrezna zaščita glave nepogrešljiva pri preprečevanju takšnih poškodb. Zaščitna oprema za glavo je zasnovana tako, da absorbuje in razprši silo udarca, ščiti pred penetracijo ostrih predmetov in zagotavlja zaščito pred električnimi udari.

Vrste zaščitne opreme za glavo

Zaščitna oprema za glavo vključuje trde kape, zaščitne čelade, kape z zaščito proti udarcem in posebne čelade za zaščito pred električnimi udari. Izbira prave opreme je odvisna od narave dela in specifičnih nevarnosti, ki so prisotne na delovnem mestu. Na primer, gradbišča zahtevajo uporabo trdih kap, ki ščitijo pred padajočimi predmeti, medtem ko elektroindustrija zahteva čelade z visoko električno izolativnostjo.

Izbira prave zaščite za glavo

Pri izbiri zaščitne opreme za glavo je ključnega pomena upoštevati naslednje dejavnike:

 • Specifične nevarnosti: Identificirajte vse potencialne nevarnosti na delovnem mestu, vključno s tveganjem za padajoče predmete, udarce, električni udar in drugo.
 • Standardi in certifikati: Izberite opremo, ki ustreza nacionalnim in mednarodnim standardom varnosti.
 • Udobje in prileganje: Zaščitna oprema za glavo mora biti udobna za nošenje skozi celoten delovnik. Pravilno prileganje zagotavlja, da oprema ostane na mestu in učinkovito ščiti.
 • Dodatne funkcije: Razmislite o dodatnih funkcijah, kot so vgrajene svetilke, sistem za komunikacijo ali zaščita za obraz, ki lahko izboljšajo funkcionalnost in varnost.

Zaščita glave je temeljni element varnosti, ki ne sme biti spregledan. Ustrezna izbira in uporaba zaščitne opreme za glavo lahko reši življenja in prepreči resne poškodbe. Ne glede na to, ali delate v gradbeništvu, industriji ali katerem koli drugem sektorju, kjer obstajajo tveganja za poškodbe glave, je ključnega pomena, da izberete pravo zaščito in jo redno uporabljate. Varnost se začne z vami, zaščitite sebe in svoje sodelavce z najboljšo možno opremo.

Košarica 0

KROJ

  VELIKOST

  VPETJE NASTAVKA

   DIMENZIJA VIJAKA

    TIP IZDELKA

     HITROST

      PRIPOROČENA CEV

       UDARCI

        CENA

        Added to wishlist!