info@pentiv.si     +386 51 352 004

Batni kompresorji

Batni kompresorji so naprava, ki vam lahko z malo vložka izboljšajo delovno okolje, prihranijo denar ter naredijo vaše produkte kvalitetnejše. Batni kompresor je največkrat uporabljen v domačih garažah in delavnicah saj za svoj denar proizvede ogromno stisnjenega zraka. Tako deluje kot centralna enota ter le on porablja energijo za katero pa je optimiziran, da jo izkoristi le najbolje. Zaradi tega pa imajo tudi orodja s katerimi  delate manj delov motorja in so posledično manj pokvarljiva ter lažja.

Atlas Copco je njihov prvi batni kompresor predstavil leta 1904 ter od takrat naprej strmi k novim in vedno bolj naprednim tehnologijam. Danes vam lahko ponudijo batne kompresorje z najboljšo kombinacijo zanesljivosti, fleksibilnosti in majhnih stroškov obratovanja. Obljubljajo vam 100% delovni cikel, posebej utrjene stene  kompresorja ter vsaj 20.000 delovnih ur. 

Poznamo ogromno tipov teh kompresorjev, ki  pa se večinoma razlikujejo po svoji moči in kvaliteti. Obstajajo kompresorji, ki so le za napihovanje otroških bazenov, žog ter gum pa vse do batnih kompresorjev, ki zmorejo poganjati tudi po več zahtevnih orodji hkrati. 

Na Atlas Copco se lahko zanesete, če želite  zanesljivo ter efektivno delo. Z velikim spektrom kompresorjev lahko najdete ravno pravega za vas, če delate v veliki industrijski tovarni, majhni delavnici, tehnološko dovršnem laboratoriju ali pa kjer koli drugje kjer se potrebuje stisnjen zrak. Ponujamo vam batne kompresorje od 0.55 pa do 15 kW s pritiskom vse od 10 pa do 300 barov. 

V glavnem te kompresorje delimo na tiste, ki se mažejo z oljem (oljni) in pa tiste, ki delujejo brez olja in proizvajajo čist kompresiran zrak (brez oljni).

Oljni batni kompresorji

Atlas Copcovi seriji LE & LT  prinašata visoko učinkovite industrijske batne kompresorje. Serija LE, ki ponuja do 10 barov in serija LT, ki ponuja 15, 20 in 30 barov proizvajata kvaliteten zrak z najnižjo operacijsko temperaturo in minimalnim prenašanjem olja po ceveh in posledično v orodja. Njuna dokazana zasnova ter kvalitetni materiali prinaša odlično delovanje batnega kompresorja ter posebej dolgo življenjsko dobo.

Brez oljni batni kompresorji

To so kompresorji serij LFx, LFxd, LF in LZ. Ti kompresorji so eno stopenjski in imajo delovni pritisk do 10 barov. Ko potrebujete čisto čist zrak, kompresor, ki je »tehnično brez olja« ne bo zadostoval. Kompresija z vbrizgom olja tudi, če je filtrirana z najboljšimi filtri ne more zagotavljati, da se bo vsa oljna para, aerosoli in kontaminirani plini izločili iz zraka. Z Atlas Copcovo inovativno tehnologijo so ti kompresorji popolnoma brez olja, kar pa je prineslo tudi novi standard ISO 8573-1 razred 0 katerega je Atlas Copco pridobil prvi.

Serija batnih kompresorjev Automan

Serija Automan je posebej prirejena z mislijo na tiste, ki stisnjen zrak uporabljajo manj a ga še vedno potrebujejo. V tej seriji najdemo batne kompresorje z močjo od 0.75 pa do 8.1 kW kar pa je še vedno dovolj za manjša orodja.  V tej seriji najdemo kompresorje na elektriko, bencin in dizel, nekateri od teh pa so opremljeni s kolesi kar jih naredi idealne za prenos na razna gradbišča in delovna okolja, ki so oddaljena a še vedno potrebujejo stisnjen zrak.