info@pentiv.si     +386 51 352 004

Pnevmatske brusilke

Brusilke so vsestransko ročno orodje, ki vam pomaga pri raznolikih aplikacijah. Poganja jih kompresiran zrak ali pa elektrika. To moč v mehansko energijo pretvori motor, ki na zunanjo gred odda silo in jo tako zavrti. Zunanja gred je opremljena z univerzalnim ključem na katerega pa lahko priključite raznovrstne brusilne diske in brusila.


Podjetje Atlas Copco je Švedsko industrijsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1837 izdelujejo industrijska orodja in kompresorje pri katerih pa so tudi vodilni proizvajalec. Orodja so bila zasnovana iz let izkušenj, ki so si jih pridobili na podlagi izdelave orodji za industrijo. Primerna so za vsako lažjo industrijo v kateri se karkoli brusi. Njihove pnevmatske brusilke so ekonomične, ergonomične ter vzdržljive. Naše podjetje je uradni Atlas Copco distributer, kar pomeni, da vam lahko poleg najboljše cene ponudimo tudi uradni servis vseh njihovih proizvodov.

Pnevmatske brusilke nasploh so od klasičnih brusilk (električne) lažje, saj v motorju nimajo navitja, ki bi jih oteževalo in pa bolj vzdržne saj ne vsebujejo toliko mehanskih delov in so narejene posebej za vsakodnevno industrijsko uporabo. Atlas Copcove pnevmatske brusilke pa so prirejene še posebej za vašo vsakodnevno potrebo. Imajo zelo dobro » moč proti teži« razmerje in so narejene z mislijo  na ergonomijo saj imajo na ročaju gumijasto prevleko za boljši oprijem ter udobje in pravijo, da »sedejo v roko«.  Pred diskom imajo zaščito, ki je vrtljiva za 360 stopinj, na vrhu pa ročko, ki prepreči nenadzorovan vžig.

Atlas Copcova serija PRO orodji je zasnovana za delavnice in lažje industrije, a je zaradi osnutkov, ki so iz industrijskih, orodji enako vzdržna in kvalitetna kot pa industrijska serija. V tej seriji najdemo tri vrste pnevmatskih brusilk. To so kotne brusilke, preme brusilke in pa vertikalne brusilke.

Kotne brusilke

Pnevmatske kotne brusilke, znane tudi kot stranske brusilke ali diskovne brusilke, brusijo z diskom, ki se ga da menjati. Te brusilke imajo 360 stopinjsko nastavljivo zaščito in pa stransko oprijemalo za natančno delo z dvema rokama. Te brusilke se po navadi uporabljajo v kovinski industriji, na gradbiščih in pa v avtomobilskih delavnicah zraven premih brusilk.  V žargonu in v večini evropskih držav jim rečemo »flex« ali »flexerca« po imenu podjetja FLEX, ki jih je izumilo.

Preme Brusilke

Pnevmatske preme brusilke so popularna orodja za pripravo grobe in fine površine. Uporabljajo se za brušenje oziroma pripravo kovinskih, lesenih in plastičnih površin. So vzdržljiva in pernato lahka orodja, ki dostavijo toliko moči kot je potrebujete, a so kljub svoji moči še vedno zasnovana ergonomično ter sedejo v roko. Modeli so v standardni in pa podaljšani dolžini. Pri podaljšani dolžini je zraven brusilke pritrjena še gibčna cev za kompresiran zrak, ki vam omogoča brušenje v predelih kjer z navadno brusilko in cevjo ne morate seči.

Vertikalne brusilke

Pnevmatske vertikalne brusilke so uporabna orodja za brušenje in rezanje odprtih površin. To so lahka a kljub temu izjemno močna orodja, ki omogočajo lahkotno uporabo. Imajo dodaten ročaj za drugo roko in pa varnostno ročko, ki preprečuje ne za željen vklop ter vgrajen krmilnik za optimalno hitrost.