info@pentiv.si     +386 51 352 004

Pnevmatski izvijači

Kaj sploh so pnevmatski izvijači? Pnevmatski izvijač je orodje, ki s pomočjo kompresiranega zraka zavrti izhodno gred in s tem zavije ali odvije vijak. Uporablja se ga v vsaki industriji in delavnici kjer se vijači dnevno. Z pnevmatskim izvijačem boste prihranili čas ter vijačili tudi večje vijake brez napora. Zaradi tega ker je zrak ne vnetljiv ter ne »trese« je pnevmatski izvijač ena izmed najbolj varnih izbir. Ker ga poganja zrak, ki ga proizvede vaš glavni kompresor pa je to tudi ena izmed najbolj ekonomičnih opcij, ki na dolgi rok prihrani denar. Pnevmatski izvijači Atlas Copco so zasnovani ergonomično in vam tako ponujajo lažje delo, ki se lahko upravlja z levo ali desno roko.

Podjetje Atlas Copco je Švedsko industrijsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1837 izdelujejo industrijska orodja in kompresorje pri katerih pa so tudi vodilni proizvajalec. Orodja so bila zasnovana iz let izkušenj, ki so si jih pridobili na podlagi izdelave orodji za industrijo. Primerni so za vsako lažjo industrijo v kateri se karkoli zateguje ali odteguje. Njihovi izvijači so ekonomični, ergonomični ter vzdržljivi. Naše podjetje je uradni Atlas Copco distributer, kar pomeni, da vam lahko poleg najboljše cene ponudimo tudi uradni servis vseh njihovih proizvodov.

Zakaj je v delavnici pnevmatski izvijač ne pogrešljivo orodje? Pri domačih in neprofesionalnih opravilih kjer je delo lahko in kratko se uporabljajo izvijači, ki za delovanje potrebujejo električno energijo le ti jo dobijo ali iz baterije ali pa kar neposredno iz vtičnice. Ti izvijači se velikokrat pregrevajo in so zaradi baterije, ki jo je treba pogosto polniti veliko težji. Zaradi teže in menjave vam otežujejo delo in tratijo čas za katerega pravijo, da je »zlata vreden«. Pri pnevmatskih izvijačih pa je zgodba čisto drugačna. Ti izvijačii so lahki in imajo zato ker so prirejeni za potrebe industrije zelo dobro »moč proti teži« razmerje. S tem lahko delo opravite z lahkoto in v rekordnem času. Opremljeni so z 360 stopinjskim vrtljivim vhodom, tako, da vas cev ne moti tudi takrat ko uporabljate izvijač v različnih kotih. Nekateri izvijači imajo tudi funkcijo »slip – clutch« in pa funkcijo » shut – off« kar pomeni, da se vam izvijač, ko doseže želen navor avtomatsko izključi in s tem ne poškoduje vijakov in konice vijačnika.

Atlas Copcova serija PRO orodji je zasnovana za delavnice in lažje industrije, a je zaradi osnutkov, ki so iz industrijskih, orodji enako vzdržna in kvalitetna kot pa industrijska serija. V tej seriji najdemo tri vrste pnevmatskih izvijačev. To so izvijači z »direct drivom« (direktni pogon), »shut offom« ( takojšni izklop) in pa »slip clutchom« (drsna sklopka)

Direktni pogon:  Direktni pogon pomeni, da izvijač jemlje moč direktno iz motorja in ne potrebuje vmesnih mehanizmov kot so na primer zobniki. Zaradi direktnega pogona ima dober izkoristek ker se energija ne izgublja na prenašanju skozi zobnike. Zaradi preproste zasnove pa je tišji in ima daljšo življenjsko dobo.

Takojšni izklop:  Model z takojšnjim izklopom ima možnost nastavitve obratov pri katerem se izvijač takoj izklopi. To pomeni, da se ko se vijak zategne in orodje preseže navor, ki ga želite vijačnik avtomatsko izklopi ter vam ne poškoduje orodja ali vijačnika.

Drsna sklopka: Tak pnevmatski vijačnik ima v sebi vgrajeno posebno sklopko, ki varuje orodje tako, da se ob nastavljenem navoru sklopka raz sklene in varuje motor pred prevelikimi obrati.