info@pentiv.si     +386 51 352 004

Pnevmatski udarni vijačniki

Pnevmatski udarni vijačnik je ena izmed najbolj uporabljanih pnevmatskih orodji. Narejeni so tako, da se uporabnik kljub velikemu navoru zelo malo napreza in je zanj delo bistveno lažje. Deluje na principu shranjevanja energije v rotacijski masi, katero pa po tem nenadoma dostavi na izhodno gred. Ta sistem ne potrebuje pomožne ročice za oprijem in zaradi tega ne potrebuje stranske površine v katero bi se ročica uprla. Njegova uporaba sega od najmanjših sestavljan in razstavljanj pa do izjemno velikih konstrukcijskih in drugih del.


Podjetje Atlas Copco je Švedsko industrijsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1837 izdelujejo industrijska orodja in kompresorje pri katerih pa so tudi vodilni proizvajalec. Orodja so bila zasnovana iz let izkušenj, ki so si jih pridobili na podlagi izdelave orodji za industrijo. Primerni so za vsako lažjo industrijo v kateri se karkoli zateguje ali odteguje. Njihovi vijačniki so ekonomični, ergonomični ter vzdržljivi. Naše podjetje je uradni Atlas Copco distributer, kar pomeni, da vam lahko poleg najboljše cene ponudimo tudi uradni servis vseh njihovih proizvodov.

Atlas Copcovi udarni vijačniki imajo robustno ohišje sestavljeno iz jekla, aluminija in magnezija ter pomembne dele motorja sestavljene iz jekla namesto aluminija kar pomeni, da imajo ob daljši življenjski dobi tudi večjo odpornost na udarce ter potrebujejo manj servisiranja. Ti udarni vijačniki vsebujejo tudi mehanizem dvojnega kladiva (twin hammer), kar pomeni, da sta v mehanizmu dva identična kladiva, ki ob istem času udarita na izhodno gred in s tem bolje uravnovesita kladivo ter povečata navorno moč. V preteklosti pnevmatski udarni vijačniki niso imeli možnosti nastavljanja hitrosti oziroma moči in so se za to veliko težje uporabljali, Atlas Copco je rešil to težavo in sicer tako, da je tem vijačnikom dodal štiri stopenjsko nastavitev hitrosti. Zasnovani so ergonomično, to omogoča preprosto uporabo in prestavljanje nastavitev z eno roko ter vam tako olajša delo, če potrebujete na primer z drugo roko držati stvar, ki jo vijačite hkrati pa vam boljše »stoji« v roki in s tem pomaga pri kakovostnejšem in lažjem delu.

Velikosti orodji se razlikujejo in sicer od 3/8 incha, ki vam omogoča zavijanje najmanjših vijakov kateri potrebujejo navor 200Nm pa vse do 1 incha s katerim lahko zategujete tudi vijake, ki potrebujejo do 1600Nm navora.

V programu PRO sta dve vrsti pnevmatskih udarnih kladiv in sicer W29 in W24.

W29: Z lahkim upravljanjem je serija W29 udarnih vijačnikov popolni partner za sestavljanje in izvajanje tudi najtežjih del, ki potrebujejo visok navor. V tej seriji najdemo štiri različna udarna kladiva z navorom od 500 do 1500Nm z velikostmi 3/8, ¼ , in ¾ incha. Vsebuje tehnologijo dvojnega kladiva (twin hammer)  za hitro vijačenje in ima najboljše »moč proti teži« razmerje z štirimi nastavitvami navora.  Lahkotno se upravlja z eno roko in je primerna za levičarje in desničarje.

W24: Ta serija ima ohišje iz jekla, aluminija in magnezija in z lahkoto »preživi« težka okolja ter ponuja hitro vijačenje in zategovanje. V tej seriji najdemo sedem različnih udarnih kladiv, ki imajo navor od 100 do 2800Nm z velikostmi 3/8, ¼, ½, ¾, in 1 inch. Z močnim mehanizmom delovanja in štirimi nastavitvami navora je popolna za hitro vijačenje tudi v najtežjih pogojih. Serija W24 ponuja tudi dva večja »straight« udarna vijačnika.