info@pentiv.si     +386 51 352 004

Kompresorji

Kompresorji Atlas Copco

Zračni kompresorji so mehanske naprave, ki povečujejo zračni tlak z zmanjševanjem njegovega volumna. Podobni so pumpi in v 99% kompresirajo pline, saj se večine tekočin ne da stisniti. 

Uporabljeni so tako v avtomobilski industriji kot tudi pri zobozdravnikih in v laboratorijih, kjer mora biti zrak izjemno čist in se za to uporablja kompresor, ki v svojem pogonu nima olja. Kompresor je idealna rešitev za zmanjšanje stroškov in hrupa v delavnici saj imamo tako le en porabnik energije, ki je popolno konfiguriran, da ob najmanjši porabi energije izda največjo možno moč, poleg tega pa imajo pnevmatska orodja zaradi pogona na stisnjen zrak, ki da kompresor pridela v motorju manj okvar zaradi manj delov motorja ter so posledično tišja.


Smo uradni Atlas Copco distributer

Podjetje Atlas Copco je Švedsko industrijsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1837 izdelujejo industrijska orodja in kompresorje pri katerih pa so tudi vodilni proizvajalec. Kompresorji so zasnovani in izdelani na najboljši način saj zaradi dolgega dela in obstanka v stroki točno vedo kje so možne napaka in te odpravijo že preden lahko nastanejo.

Primerni so za vsako industrijo in delavnico, ki uporablja katero koli pnevmatsko orodje (udarni vijačnik, stiskalnica, brusilnik…). Njihovi kompresorji so ekonomični, ergonomični ter vzdržljivi. Naše podjetje je uradni Atlas Copco distributer, kar pomeni, da vam lahko poleg najboljše cene ponudimo tudi uradni servis vseh njihovih proizvodov, poleg tega pa je v ceno kompresorja že vštet prevoz do vas in inštalacija kompresorja.

Zakaj sploh potrebujete zračni kompresor? 

Pri domačih opravilih, ki se opravljajo le nekajkrat na teden se uporabljajo električna orodja, ki se hitreje okvarijo, so težja in manj zanesljiva. Ko pa orodje deluje vsak dan po par ur je bolje imeti nekaj prirejeno po industrijskih standardih, saj se ta orodja ne kvarijo hitro in so ergonomična ter ekonomična. Tukaj pride v poštev kompresor.

Kompresor postavimo nekam kjer nas ne moti, ter se ga ne čuje iz njega pa povežemo zračne cevi, jih speljemo po delavnici in iz njih napajamo orodja. Tako imamo le en optimiziran porabnik energije, ki nam oddaja več moči z manjšo porabo. Na stisnjen zrak pa lahko poganjamo vsa mogoča orodja kot so brusilke, vijačniki in kladiva. Tako lahko imamo vsa orodja od enakega proizvajalca, ki mu zaupamo in vemo, da nam bo dostavil kvaliteto, ki se nam bo izplačala.

V zgodovini je kompresor ustvaril pravo revolucijo. Pred izumom zračnega kompresorja so orodja in zobnike v delavnicah poganjali jermeni in verige, ki pa so se zaradi svojega mehanskega prenosa redno trgali in izgubljali veliko energije tako je večino del potekalo ročno. To vse se je spremenilo ko so na trg prišli prvi zračni kompresorji in orodja na zračni pogon.

Po definiciji kompresorja, ki pravi, da je kompresor vsaka naprava, ki zrak tlači v nek prostor najdemo prvega že pred nekaj tisoč leti. A pravi delovni kompresor se pojavi šele leta 1857  ko se je gradil tunel skozi Švicarske Alpe. Takrat so ta tunel začeli graditi na roko s čimer so izkopali 15 centimetrov na dan in si tako izračunali, da bodo končali v 30. letih. Po štirih letih kopanja je bil prvič predstavljen kompresor in tehnika vrtanja na stisnjen zrak. Tako so lahko tunel zgradili že v 14. letih.

Atlas Copco ima kot vodilno podjetje v kompresijski tehniki na voljo ogromno različnih modelov kompresorjev kar pomeni, da si lahko izberete kompresor, ki je točno po vaši meri in za vas ne proizvaja ne preveč in ne premalo stisnjenega zraka. Na voljo je ogromno kompresorjev na naši strani pa imamo ponujene najbolj popularne. To so batni in vijačni za katere obstajajo tudi brez oljne različice in pa dentalni, ki so primerni za ordinacije in laboratorije saj imajo najvišji standard čistote.